2008

Navázali jsme na předchozí představení veselé recitace a pásmo jsme pod názvem "... právě jsem se vrátil z hradu, aneb Pak v komunismu procitneš..." prezentovali na soutěži divadel poezie v Klatovech 29.3.2008 v rámci festivalu Pozie na rynku. Soubor byl vzhledem k probíhající exkursi katedry historie výrazně oslaben, což se podepsalo na výkonu, který nebyl zcela optimální. Nicméně účast přinesla srovnání a s tím spojenou sebereflexi pro umělecké ale i personální směřování souboru. Každopádně pobyt v Klatovech přinesl mnoho hezkých chvil, lze li takto nazvat následnou noc v místních podnicích a romantické nocování v Klatovech na náměstí.

Po této zkušenosti, jsme se rozhodli pásmo již více neobnovovat, protože jsme téma vyčerpali a začalo pro nás postrádat opodstatnění. Další směřování tedy je výhradně činoherní.

Na obě představení - podzimní (tedy to v roce 2007) a jarní soutěžní - jsme se připravovali přes sobotu a neděli v obvyklé lokalitě Dobřív. Oba pobyty byly zpestřeny tradičními konflikty s osazenstvem ubytovny, které nemělo pochopení pro naše soustavné a do noci trvající zkoušení.

Začátek podzimní sezony byl poznamenán personálními změnami, ze souboru odešlo několik členů, což je samozřejmě škoda, na druhou stranu jsme odchody vnímali jako přirozenou genezi početného souboru vedoucí nakonec k posílení vnitřní stability. Radostnou událostí byl návrat Jany N., která po cestách ve velkém světě našla cestu mezi nás.

Druhá polovina roku se nesla v přípravě nové hry tedy činohry. Po posledních zkušenostech z Dobříva jsme nalezli nový azyl v Jindřichovicích u Kolince, kde jsme měli potřebný klid. 21.11.-23.11. tam proběhlo naše soustředění s nově chystanou hrou Revizor. Pobyt byl nad očekávání pracovní a Jindřichovice jsou od té doby jedinou lokalitou pro vícedenní soustředění.

Závěr roku se nesl v přípravách na nové představení, ale nezapomněli jsme na tradiční loučení s rokem. To proběhlo tradičně v Šenku 18.12.08.